De machinale gravure

De machinale gravure wordt zoals de methode zegt middels een machine aangebracht. Wanneer de graveur door het sjabloon heen gaat wordt met de diamantstift weggeduwd. Hierdoor ontstaat een goed leesbare gravure. Dit type machinale gravures kunnen altijd in rechte lijn worden gegraveerd. Tevens moet het materiaal vlak zijn en maakt de keuze weinig uit, als het maar dik genoeg is. Deze Methode van graveren komt bij ons niet veel meer voor, door de komst van de computer graveer machine, deze machine staat op een andere locatie van ons. 

De computer graveer machine (machinaal)

Deze manier van graveren komt overeen met de machinale gravure, alleen is de letterbak vervangen door een beeldscherm en toetsenbord, en graveert de computer zelf na “akkoord” van de graveur. Bij deze machine worden vier lettertypes gebruikt in onze zaak voor de dagelijkse gravuren, deze machine staat bij ons in de zaak. 

De lasergraveer machine

Een nieuwe methode van graveren is het lasergraveren. Hiermee wordt met een laser materiaal weggebrand uit het te graveren oppervlak i.p.v. weggeduwd. Hierdoor ontstaat er een gravuretekst, afbeelding, logo of een ander gewenst resultaat, het grote woordeel is dat de letters “dikte” hebben, terwijl het bij de machinale gravure altijd maar één lijn is die gegraveerd wordt. De mogelijkheden in resultaat zijn dus veel groter dan een machinale gravure en minder tijdsintensief dan de handgravure. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt, ook vingerafdrukken en eigen handschrift behoren tot de mogelijkheden. Bij deze machine worden zestien lettertypes gebruikt in onze zaak voor de dagelijkse gravuren, deze machine staat bij ons in de zaak.

 

Wij voeren o.a. de volgende aan

Merken